Havaların soğması ile birlikte tencerede çorbalar fokurdamaya başladı.Balkabağında vitamin ve mineral açısından oldukça faydalı bu nedenle özellikle çocukların sık sık tüketmesinde yarar var.
Benim balkabağı çorbamın yapımı pratik bir o kadar da lezzetli buyrun tarife.
Malzemeler;
- 500 gr balkabağı
- 1 ad orta boy soğan
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı Pınar sıvı krema
- 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı yoğun aroması var)
- yeteri kadar tuz
- 1,5 lt kadar su
Yapılışı:
- Balkabağının kabukları soyulur ve yıknanır.
- 1-1,5 lt su koyduğumuz bir tencereye küp küp doğranan balkabağı haşlanır
- Ayrı bir tencerede az sıvıyağ ile soğanlarımızı soteliyoruz.
- Balkabağımız haşlandıktan sonra içine soğanı ,1 çay kaşığı toz zencefili ve az tuz ilave ederek blendır ile karışımı eziyoruz.
- Kıvamı koyu ise biraz ılık su ilave edilebilir. Çorbamızın içine kremamızı ilave ederek bir güzel karıştırdıktan sonra 5 dk kadar kaynattıktan sonra altını kapatarak servise hazırlıyoruz.
Afiyet Olsun.
4 yorum:
Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkürler
balkabağına bayılan biri olarak canım çekti diyebilirim. ne yazık ki eşim sevmediği için eve hiç almıyorum :(
hava da soğuk şimdi olsa iyi giderdi doğrusu :)
ellerinize sağlık...
sevgiler...
Zeze krema girdiği için pek belli olmuyor balkakagı olduğu :) bende çok severim özellikle tatlısını teşekkürler
Yorum Gönder