3 Aralık 2013 Salı

Kremalı & Balkabağı Çorbası



Havaların soğması ile birlikte tencerede çorbalar fokurdamaya başladı.Balkabağında vitamin ve mineral açısından oldukça faydalı bu nedenle özellikle çocukların sık sık tüketmesinde yarar var.
Benim balkabağı çorbamın yapımı pratik bir o kadar da lezzetli buyrun tarife.

Malzemeler;

  • 500 gr balkabağı
  • 1 ad orta boy soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı Pınar sıvı krema
  • 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı yoğun aroması var)
  • yeteri kadar tuz
  • 1,5 lt kadar su
Yapılışı:
  • Balkabağının kabukları soyulur ve yıknanır.
  • 1-1,5 lt su koyduğumuz bir tencereye küp küp doğranan balkabağı haşlanır
  • Ayrı bir tencerede az sıvıyağ ile soğanlarımızı soteliyoruz.
  • Balkabağımız haşlandıktan sonra içine soğanı ,1 çay kaşığı toz zencefili ve az tuz ilave ederek blendır ile karışımı eziyoruz.
  • Kıvamı koyu ise biraz ılık su ilave edilebilir. Çorbamızın içine kremamızı ilave ederek bir güzel karıştırdıktan sonra 5 dk kadar kaynattıktan sonra altını kapatarak servise hazırlıyoruz.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

lezzetduragi dedi ki...

Teşekkürler

zeze dedi ki...

balkabağına bayılan biri olarak canım çekti diyebilirim. ne yazık ki eşim sevmediği için eve hiç almıyorum :(

hava da soğuk şimdi olsa iyi giderdi doğrusu :)

ellerinize sağlık...

sevgiler...

lezzetduragi dedi ki...

Zeze krema girdiği için pek belli olmuyor balkakagı olduğu :) bende çok severim özellikle tatlısını teşekkürler

Etiketler