Hamurlu lezzetleri oldum olası severim Alman pastası da çocukluğumda severek yediğim bir tat mahalle pastanesinde satılırdı bayıla bayıla hergün yerdik
Elimdeki tarifle denemek istedim tam olarak o günün lezzetini yakalamasamda sonuç yinede güzel
Ben hamuru yoğurdum 20 adet cevizden biraz büyük parçalar kopartarak yuvarladım kalan hamuru da 18 cm çember kalıba koyup pişirirdim.
Siz isteğnize göre sadece minik yuvarlaklar yapabilirsiniz ortalama 25-30 arası tek porsiyonluk Alman Pastacıkları çıkar, bence tek porsiyonluk olması daha iyi oldu bir dahaki sefere hepsi minnak olucak çünkü yuvarlak olunca sanki daha hamurumsu oluyor gibi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 pk instant maya
- 1 tutam tuz
- 5-6 su bardağı un (azar azar eklenecek kıvama göre ayarlanacak)
Krema Malzemeleri:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 pk vanilya
- 1-2 yemek kaşğı tereyağ
Çikolatalı Sos Malzemeler:
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr sıvı krema
- Üzerine serpiştirmk için antep fıstığı tozu ve pudra şekeri
Yapılışı:
- Geniş bir kabın içine 4 bardak kadar unu koyup içine tuz ve şekeri ilave edip harmanlayın daha sonra ortasını havuz gibi açın , içine tereyağ , su , süt ve mayayı koyup karıştırarak yoğurmaya başlayın bu sırada azar azar unu eklemeye devam edin yumuşak bir hamur elde edilecek ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar mayalanması için bekletin
- Mayalandıktan sonra hamurdan ceviz den biraz büyük parçalar kopartıp pürüz kalmayacak şekilde yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin bu şekildede yine 15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletin
- 1-2 dakika önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında alt ve üzeri hafif renk değiştirip içini çekinceye kadar yaklaşık pişirin. Bu süre fırınınıza göre değişiklik gösterebilir yaklaşık 30-35 dakika olabilir ara sıra mutlaka kontrol edin
- Pastacıklar fırında pişerken kremamızı hazırlayıp buzdolabında soğaması için bekletiyoruz
- Krema için bir tencerenin içine tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler konulup bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz ve kısık ateşete muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilyayı koyup eriyene kadar karıştırıyoruz soğması için bekletiyoruz ara sıra üzerin kabuklanmasın diye karıştırmayı unutmayın
- Çikolatalı sos için krema ve çikolatayı bir kaba alıp kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz ve ılık bir hale gelince pastacıkların üzerine sürüyoruz
- Pastacıklar piştikten sonra biraz soğmaları için bir kenarda bekletiyoruz daha sonra bir bıçak yardımı ile ortalarından kesiyoruz soğuttuğumuz ve krema sıkma torbamıza koyduğumuz kremamızdan alt parçasına paylaştırıyoruz üst kapağını yavaşça bastırmadan kapatıyoruz
- Eğer çikolata sürecekseniz önce üst parçasına erittiğimiz çikolatamızın içine hafifçe batırıp fazla olan çikolatayı akıtıyoruz ve fırın teli üzerinde donması için bekletiyoruz bu aşamada isterseniz antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor tadıda mutlaka çok Güzeldir.
ayy çok şık olmuş ellerinize sağlık en kısa zamanda deniyeceğim..sık kullanılanlara ekledim sevgiler..
Mis gibi olmuşlar. Çok ta lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlık nefis gözüküyor..
muhteşem, bayılırım Alman Pastası'na , elinize sağlık
Minik pastalar kilo almamak için muhteşem. Biz sadece nefsimizi körlüyoruz. Di mi? :))
görüntü süper ellerinize sağlık.. sevgiler...
Ellerinize sağlık,nefis görünüyor.
Bahce perim teşekkürler :) ah bu kilolar .
lezzetlilerim çok teşekkürler
Sevil hanım teşekkürler
Merhabalar. Alman pastasını bende çok severim sizde pek güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.
Harika olmus canim.. Ellerine saglik..
Yorum Gönder