23 Aralık 2007 Pazar

Ponçik

Malzemeler;
  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • bir çorba kaşığı maya
  • 1/2 su bardağı reçel
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • üzerine pudra şekeri


Yapılışı;
  • Hamuru hazırlamak için ,unu eleyip ortasını havuz gibi yapın
  • Mayayı ılık süt ile sulandırın unun ortasına sütlü maya , oda sıcaklığında tereyağ,pudra şekeri ve tuz ilave edip mikser veya elle kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
  • Hamurdan eşit parçalar bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dk ılık ortamda mayalanmaya bırakın
  • Yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra fırına atın
  • 180 c ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
  • Kremayı 1 çay bardağı süt ile çırpın
  • Ponçikleri ortadan ikiye ayırın ama koparmayın
  • Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımı ile sürün
  • Kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın
Afiyet Olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
poncikler cok sirin gorunuyor
afiyet olsun

www.yenitadlar.blogcu.com

nino dedi ki...

ellerine saglik enfes gorunuyor canim

sarımutfak-hande dedi ki...

eline sağlık canım harika olmuşlar
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım .
Görüntüsü kadar tadı da HARİKA'ydı
Şenay

Etiketler