14 Ocak 2019 Pazartesi

UNLU KETE NASIL YAPILIR & YÖRESEL HAMUR İŞİ


Yoresel bir tarifim var bugun sizlere Kete her yoreye göre farklılık gösterebilir 
ben arkadaşım Duygu’dan @duygu_kovan bu şekilde gördüm ve denedim nefis oldu içi unlu kıyır kıyır bir tarif 👍🏻 sizin için video da çektim izlemek için tıklamanız yeterli :)


ANLIK PAYLAŞIMLARI Takip Etmek için  İNSTAGRAM @lezzetduragi





Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ilık Süt
  • 1 pk -42 gr Yaş Maya

  • 1 Su bardağı Sıvıyağ

  • 1 Su bardağı Su

  • 1,5 yemek kaşığı tuz

  • 9 su bardağı Un

İç Malzemesi
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

  • 250 gr treyağ

  • 3 su bardağı un

  • 1 Su bardağı nisasta

Üzerine : 
  • 1 ad yumurta
Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine ılık süt,su, sıvıyağ ve mayayı koyup karıştırın.
  • Üzerine unun bir kısmını ve tuzu ekleyip yoğurun,kalan unu azar azar ekleyip yumuşak 
  • bir hamur elde edene kadar yoğurun 
  • 15-20 dk mayanması için ılık bir ortamda  bekletin.
  • Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını ve sıvıyağı koyup eritin,
  • içine unu ve tuzu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Mayalan hamurdan yaklaşık 15-16 beze olucak şekilde ayırın, ayrı bir kapta un ve nişastayı 
  • karıştırıp her bezeyi ince bir yufka olucak şekilde açalım.Bir kabın içinde kalan tereyağını eritin.
  • Kete iki şekilde yapılabilir 1.ci si Açılan yufkayı tereyağ ile yağlayalım ve yufkayı dört parmak 
  • kalınlığında şeritler halinde keselim ve her bir şeriti ayrı ayrı elimize saralım alt 
  • kısmını hamuru bastırarak kapatalım üstten 1 yemek kaşığı kavrulmuş un koyup üst kısmını da 
  • kapatıp avuç içimiz ile bastırarak yuvarlak bir bir şekil verelim yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Veya açılan yufkayı tereyağ ile yağlayıp kenarlarını katlayalım ve kare şekline getirelim unlu 
  • karışımı ortasına yaydıktam sonra zarf şekli verip katlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Tüm bezeler için istenen şekli uygulayıp yağlanmış tepsiye dizin ketelerin üzerine yumurta 
  • sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190  derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk üzeri ve altı kızarana 
  • kadar pişirin.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler