19 Ocak 2020 Pazar

Kireçte Kabak & Yöresel Lezzetler


Kireçte Kabak severmisiniz biz bayılırız 
Yapması biraz zahmetli olsada yapmaya değer diye düşünüyorum
Önceleri annem sıkça yapardı şimdi bana el verdi ben yapar oldum :) artık üşenmiyorum alıştım 

Bu kez iki farklı şekilde dilimleyip yaptım 2 kilo kabak vardı sağolsun annem kesmiş soymuş bana da ayırmış :)

1 kg sunu küp küp doğradım birer parmak kalınlığından 
1 kg sunu da parmak parmak doğradim tırtıklı kesme aparatı ile

Yaklaşık 1 su bardağı kadar kireç kullandım
Tarifmi kendi usulumce yaptığım şekilde yazıyorum hemen ben az şeker kullandım siz isterseniz bire bir kullanabilirsiniz

Malzemeler:
  • 2 kg. Soyulmuş Balkabağı (istenen şekilde dilimlenmiş )
  • 1 su bardağı kadar kireç 
  • Kireci eritmek için su 2-3 lt kadar su 
  • 1 kg toz şeker
  • Kaynatmak için 4-5 lt su
Kireç li suyun hazırlanması  :
  • Öcelikle kireçli suyumuzu hazırlıyoruz
  • Geniş bir kabın içine 2-3 lt su koyduktan sonra içine kireci atıp eriyene kadar karıştırıyoruz -dikkat edin kireç bir anda fokurdayıp duman çıkartabilir :)  kireç tamamen dibe çökünce çok karıştırmadan  üstten üstten suyu genişte bir kaba dolduralım.Kabakları içine atacağız
Yapılışı:
  • Öncelikle kabaklarımız soyup istediğimiz şekilde dilimliyoruz , ben 1rer parmak kalınlığında yaptım(ince ince dilimlenirse kıtır kıtır olur, biraz kalın dilim olursa dışı kıtır için yumuşak olur)
  • Dilimlenen kabaklar önceden hazırlanmış kireçli suya kabaklarımızı koyup en az 5-6 saat bu şekilde bekletiyoruz , tüm kabaklar suyun içinde olmalı, üzerine bir poşet koyup tabak kapatabilirdiniz.
  • 1 kg toz şeker ile 3 lt suyumuzu şerbet kıvamına gelene kadar  kaynatıyoruz.
  • Daha sonra kabaklarımız kireçli sudan alıp en az 5-6 kez sudan geçirelim yıkayalım,bir güzel yıkadıktan sonra kabakları şerbetimizin içine koyup kısık ateşte yaklaşık 3-4 saat kadar kaynatıyoruz suyu azalırsa üzerine  tekar ılık su ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz şerbet koyu bir kıvam alana kadar kaynamaya devam edeceke, ara ara kabakların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
  • Piştikten sonra kabakları şrbeti ile birlikte ister kavanozlara isterseniz de bir saklama kabına koyabilirsiniz oda sıcaklığında saklayabilirsiniz Servis edebilirsiniz
  • Afiyet olsun

27 Aralık 2019 Cuma

Ağaç Pasta & Kütük Pasta & Buche De Noel & Yeni Yıl Pastası & Hoşgeldin 2020 & Çikolatalı Pasta

Orijinal ismi “Buche de Noel” olan ve YeniYıl zamanı Fransa’da neredeyse her yerde görebileceğiniz bir pasta bizlerde ağaç yada kütük pasta olarak bilinen nefis bir tarif
Yılbaşına adım adım yaklaştığımız şu günlerde, eğer siz de yeni yıl için hazırlayacağınız sofrada gösterişli bir kapanış yapmak ve yeni yıla tatlı yiyip, tatlı konuşarak girmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. 
Yapılışı aşamalı olsa da oldukça pratik.Sofraya getirdiğiniz zaman kesinlikle tüm dikkatleri üstüne çekecek, görüntüsü ve enfes tadıyla bağımlılık yaratacak kadar güzel bir pasta.
Şmdiden yeni yılınız kutlu olsun, hepimize sağlık, mutluluk ve ağızlarımıza tat getirsin, afiyetler olsun. 
Çok kolay; bir pandispanya rulo harcı tepsiye dökülüp pişiriliyor,çıkınca arasına krema sürülüp rulo halinde sarılıyor  ve çeyreklik kısmı kesilip pastanın kenarına yapıştırıldı mı en son çikolatalı kreması ile kaplanıp çatalın tersiyle kütük deseni veriliyor.Süslemesi ise en kişiye özel ve en keyiflisi, biraz kokina ve kozalak iliştirip bir de pudra şekeri ve kakao serpiştirdiniz mi siz yeni yılı kutlamaya, kütük pastanız da karşılamaya hazır demektir. :)
2019'un son tarifi ile yıla tatlı bir kapanış yapmak istedim. 



Malzemeler:

  • 4 Ad Yumurta - Sarı ve Beyaz ayrılacak
  • 1 sb. dağından 2 parmak eksik Şeker
  • 1 sb. Un
  • 1 yk. Yoğurt
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 Pk Vanilya
  • bir tutam Tuz
Kreması için:
  • Pastacı kreması yaptım
  • 2,5 sb süt
  • 3 ad yumurta
  • 3-4 yk toz şeker
  • 2 yk tepeleme nisasta
  • 1 yk tereyağ
  • 1 pk krem şanti veya 100 gr sıvı krema
  • 50 gr kadar bitter çikolata
Yapılışı:
  • Önce kremayı hazırlayp soğuması için kenarda bekleticez
  • Sütü kaynatıyoruz
  • Yumurta ve toz şekeri şeker tanecikleri eriyene kadar çırpıyoru , nisastayı ilave ediyoruz, kaynamış sütü yavaşça ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz , karışı bir tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içine tereyağ ve çikolata yı ekleyip karıştırıyoruz ve yayvan buyuk bir fırın tepsisine döküyoruz üzerini streç ile kapatıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Soğuduktan sonra Pastacı kreması ve krem şantiyi birlikte mikser ile çırpıp kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletiyoruz
  • Kek için;
  • 200 ml Su bardağı ölçüsü
  • Yumurta Sarılarını ve Beyazlarını ayrı kaplara koyun
  • Sarıların içine ; Toz şeker ve yoğudu ekleyip rengi açılana kadar 3-4 dk mikser ile çırpın. Çırptıktan sonra kenara alın.
  • Beyazlara tuzu ekleyip iyice köpürtüp akmayacak kıvama gelene kadar mikser ile çırpın.
  • Yyumurta sarılarını büyük bir karıştırma kabına alın, üzerine yumurta beyazının yarısını ekleyip karıştırın ve üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ,yavaşça katlama üsülü ile karıştırın,1-2 dk karıştırdıktan sonra kalan yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın
  • Tamamen karıştıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün
  • 34x23 boyutunda tepsi kullandım
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğini kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Her fırın aynı ısıda olmayacağı için 10 dk sonra kontrol edin
  • Piştikten sonra tepsi üzerine hafifçe nemlendirilmiş yağlı kağıt serip tepsiyi ters çevirin.
  • Kekin üzerindeki yağlı kağıdı çıkartıp alttaki kağıt ile rulo olarak sarın soğuyana kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğimiz kremayı çıkartıp kekin üzerine sürün, 2 ad muzu koyup sıkıca rulo şeklinde sarıp üzerinide yağlı kağıda sarıp 1 saat kadar bekletin.
  • Sonrasında üzerine ince bir şekilde krema ile sıvayıp kakao ve pudra şekeri serpiştirin ve süsleyin
  • Afiyet Olsun



10 Aralık 2019 Salı

Falafel & Lübnan Lezzetleri & Nohut Mücveri & Nohut Köftesi & Tahin Sos

Değişik lezzetleri tatmayı sevdiğimi söylemiştik bu günkü lezzet.Lübnan Mutfağından Falafel ; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Çıtır bir lezzet Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden,Vejetaryenlerin ve hatta veganların afiyetle tüketebilirler .Lübnan mutfağı zaten hem veganların hem de vejetaryenlerin sıklıkla başvurduğu bir mutfak. 
Malzemeler:
  • 1 sb nohut (önceden ıslatılmış)
  • 1 ad küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için:
  • 1 sb ayçiçek yağı
Tahin sos ;
  • 4 yk tahin
  • 1/2 limon suyu
  • 2-3 yk yoğurt
  • 1/2 demet maydanoz ince kıyımış
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  • Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları , derin bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırdıktan sonra mutfak robotuyla ezin
  • Un kıvamına gelene kadar blenderdan tüm malzemeleri geçirin. 
  • Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek mutfak robotundan geçirin. Elde kolay şekil alan bir hamur kıvamına getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırp yuvarlayın 1 saat kadar buzdolabından bekletin
  • Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
  • Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak olucak

  • Tahin sos için : Limon suyunun içine tahin ve yoğudu koyun karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsakları ve tuzu koyup karıştırın pürüzssüz bir kıvam elde edin servise hazırlayın.
  • Sıcak sıcak Tahin Sos ve yeşillik ile servis edin
  • Afiyet olsun




9 Aralık 2019 Pazartesi

Muzlu Reçelli & Raffaello Süslemeli Rulo Pasta


Rulo Pasta severmisiniz biz bayılırız, o yumuşacık keki ipek gibi kreması nefis nefisss, ama hemencik bitiveriyor :) napalım bende alıştım hemencik yapıveriyorum çay demlenene kadar hazır oluyor , içine krema yerine reçel de sürebilirsiniz biz çocukken annem öyle yapardı bize tadına doyum olmazdı

Bu kez de krema sürdüm ve üzerine de vişne reçeli gezdirdim muz koyup sardım en üstte krema sıvadım hindistan cevizi serpiştirdim ve şu meşur Raffaelo topları ile süsledim


Malzemeler:

  • 4 Ad Yumurta - Sarı ve Beyaz ayrılacak
  • 1 sb. dağından 2 parmak eksik Şeker
  • 1 sb. Un
  • 1 yk. Yoğurt
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 Pk Vanilya
  • bir tutam Tuz
  • 5-6 Ad Raffaello
Kreması için:
  • Pastacı kreması yaptım
  • 2,5 sb süt
  • 3 ad yumurta
  • 3-4 yk toz şeker
  • 2 yk tepeleme nisasta
  • 1 yk tereyağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk krem şanti veya 100 gr sıvı krema
Yapılışı:
  • Önce kremayı hazırlayp soğuması için kenarda bekleticez
  • Sütü kaynatıyoruz
  • Yumurta ve toz şekeri şeker tanecikleri eriyene kadar çırpıyoru , nisastayı ilave ediyoruz, kaynamış sütü yavaşça ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz , karışı bir tencereye alıp kısık ateşte muhallebil kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve yayvan buyuk bir fırın tepsisine döküyoruz üzerini streç ile kapatıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Soğuduktan sonra Pastacı kreması ve krem şantiyi birlikte mikser ile çırpıp kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletiyoruz
  • Kek için;
  • 200 ml Su bardağı ölçüsü
  • Yumurta Sarılarını ve Beyazlarını ayrı kaplara koyun
  • Sarıların içine ; Toz şeker ve yoğudu ekleyip rengi açılana kadar 3-4 dk mikser ile çırpın. Çırptıktan sonra kenara alın.
  • Beyazlara tuzu ekleyip iyice köpürtüp akmayacak kıvama gelene kadar mikser ile çırpın.
  • Yyumurta sarılarını büyük bir karıştırma kabına alın, üzerine yumurta beyazının yarısını ekleyip karıştırın ve üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ,yavaşça katlama üsülü ile karıştırın,1-2 dk karıştırdıktan sonra kalan yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın
  • Tamamen karıştıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün
  • 34x23 boyutunda tepsi kullandım
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğini kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Her fırın aynı ısıda olmayacağı için 10 dk sonra kontrol edin
  • Piştikten sonra tepsi üzerine hafifçe nemlendirilmiş yağlı kağıt serip tepsiyi ters çevirin.
  • Kekin üzerindeki yağlı kağıdı çıkartıp alttaki kağıt ile rulo olarak sarın soğuyana kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğimiz kremayı çıkartıp kekin üzerine sürün.
  • Üstüne isteğe bağlı recel yayın , raffaello parçaları serpiştirin ve uç kısmına 2 ad muzu koyup sıkıca rulo şeklinde sarıp üzerinide yağlı kağıda sarıp 1 saat kadar bekletin.
  • Sonrasında üzerine ince bir şekilde krema ile sıvayıp hindistan cevizi serpiştirin ve süsleyin
  • Afiyet Olsun


8 Aralık 2019 Pazar

Ev Usulu Amerikan Rus Salatalı Goralı


Sokak lezzetleri daha doğrusu Büfe Lezzetleri diyelim severmisiniz :) özellikle Goralı olunca ben ve kızucum  bayılır okuldan gelen kuzuya en hızlısından hazırladım 

Eve uzun zamandır Sosis almamıştım ama ,Yemek Bizim İçin bir Aşk etkinliğinde destekçimiz olan Polonez Lezzeti bloggerlarımı için hazırladıkları paket içinde Gluten içermeyen Dana sosisinden koymuş tabiki denemeliydik tadına bakkıt tavsiye ederim

Ben Amerikan Salatası ile yaptım , Patates Püresi ile de olur önümüzdeki zamanlarda onuda deneyip eklerim.

Goralı Sandviç Malzemeleri (2 kişilik) 

  • 2 ad Polonoz Dana Sosis
  • 4 dilim İnce dilim Polonez Salam
  • 4 yk amerikan salatası
  • 2 ad sandviç ekmeği
Amerikan Salatası için Malzemeler
  • 1 ad havuç – küp doğranmış
  • 1 ad patates – küp doğranmış
  • 1/2 sb bezelye – donuk
Yapılışı:

Amerikan & Rus Salatası için;
  • Amerikan salatası için malzemeleri kanayan tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın ve bir kapta birleştirin.
  • 2 kaşık Mayonez ile garnitürleri ekleyip karıştırın.
  • Sandiviç ekmeklerini tost makinasında ısıtın
  • Sosise bıçak yardımı ile dikkatli bir şekilde gördüğünüz gibi şekiler verin ve Çok az yağ ile tavada kızartın
  • Salamları da tavada alt üst kızartın
  • Isınan tost ekmeklerinin en altına 2 şer dilim salam koyup üzerlerine 2 şer kaşık amerikan salatası koyun ve kızarmış sosisi koyup kapatın ve servise hazırlayın


Afiyet Olsun
 

7 Aralık 2019 Cumartesi

Meze Tarifleri, Farklı ve Kolay Meze Çeşitleri


Meze severmisiniz?
Bana sorarsanız bayılırım hatta bazı günler hiç yemek  yapmam meze çeşitleri hazırlarım o şekilde bir öğün yaparım 

Meze Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubudur. 
Genelde soğuk servis edilir. 
Ana yemek öncesi aperatif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir. 
Mezeler çok değişik türlerde olabilir. isteğinize kalmış yoğurtlusu , tuzlusu, imonlusu sadesi, tahinlisi saymakla bitmez

Gelelim benim hazırladığım lezzetlere;

Domates Soslu Pırasa

Soğangiller familyasını seviyorsanız bu lezzet tam size göre
Yazdan yapılmış mis gibi domates suyunun içine ince ince doğranmış pırasalar eklenir tuz eklenir karıştırılır, servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağ gezdirilir.


Rus Mu ? Amerikan mı?
Neden derseniz çünkü Amerikan salatası olarak da bildiğimiz küp şeklinde doğranmış haşlanmış patates, havuç, bezelye ile hazırlanan ağırlıklı olarak mayonez ve yoğurtla tatlandırlan salatanın orijinal adı aslında Rus salatası. 


  • Malzemeler ; İsterseniz Mayonezi kendiniz de yapabilirsiniz tarifi vereceğim üstelik çok kolay.
  • Bu salatayı istege bağlı konserve sebze ile de hazırlayabilirsiniz.
  • 1 ad büyük boy havuç
  • 1 adbüyük boy patates
  • 1 su bardağıiri taneli bezelye
  • 10 adetkornişon salatalık turşusu
  • 2 yk mayonez
  • 2 yk kaşığısüzme yoğurt 
  • tuz














Yapılışı:
  • Patates ve Havuçların kabuklarını soyun,Bezelye taneleri iriliğinde küp şeklinde doğrayın.
  • Ayrı kaplarda patates , bezelye ve havucu haşlayın.
  • Haşlama suyunu süzüp soğuması için bekletin.
  • Kornişon turşularıda sebzelerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. 
  • Tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabında tuz ilavesiyle karıştırın
  • Mayonez ve yoğurdu karıştırıp sebzlere ekleyin ve karıştırın bekletmeden servis edin
  • Afiyet Olsun

Muhamarra & Acuka & Acıka


Yöreden yöreye farklılık gösteren, içine eklenen baharatlara göre isim alan 
"Acuka", "Acıka", "Muhammere" olarak da dilden dile yayılmış , Kafkaslara özgü bir kahvaltılık olduğu bilinen muhammara pratik hazırlanışıyla nefis bir lezzet 
Malzemeler:
  • 5-6 dilimkuru ekmek dilimi - etimek veya bayat ekmek içi
  • 1 sb iti çekilmiş ceviz içi
  • 3-4 yk biber salçası
  • 3-4 yk domates salçası
  • 1/2 çb limon suyu
  • 3 yemek kaşığısu
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2-3 dişsarımsak
  • tuz
  • kırmızı pul biber
  • kimyon
















Yapılışı:
  • Bayat ekmek içlerini kenar kısımlarını kullanmadan bir kaba çıkartın. 
  • Mümkünse küçük parçalar halinde ufalayın.
  • Ekmek içlerini limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafif bir şekilde ovun.
  • Ceviz içini mutfak robotunda iri parçalar halinde kalacak şekilde çekin. 
  • Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
  • Limon suyu ve su ile ıslattığınız bayat ekmek içlerini; iri parçalar halinde çektiğiniz ceviz içi, acı biber salçası, domates salçası, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kimyon ile karıştırın.
  • Macun kıvamına gelen sosu servis edin. 
  • Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirdiğiniz muhammarayı, maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun 
Yoğurtlu & Tahinli Köz Patlıcan Salatası

Meze listenizde birinciliği kaptıracaksınız.
Tahinli yoğurtlu patlıcan tarifi hem kolay hem de çok lezzetli. 

Malzemeler:

  • 2-3 adetköz patlıcan
  • 4-5 yk süzme yoğurt
  • 1 yk elma sirkesi
  • 2-3 yk tahin
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • üzerine ceviz










Yapılışı:
  • Patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz.
  • Yoğurt,tahin ve sirkeyi çırpalım ,sarımsakları ezelim tuzu ekleyip patlıcanlar ile karıştıralım 
  • Servis Edelim Afiyet olsun 
Sarımsaklı & Yoğurtlu Kızmızı Köz Biber

Malzemeler:

  • 5 adközlenmiş biber
  • 4-5 yk süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz





Yapılışı:
  • Biberleri közleyin,kabuklarını soyup doğruyoruz.
  • Tuz ile Ezilmiş sarımsağı Yoğurt karıştırıp biberlerin içine kayup tekrar karıştıralım
  • Soğuk soğuk Servis Edelim Afiyet olsun 

5 Aralık 2019 Perşembe

Lorlu Arapsaçlı Kabak Çiçeği Kızartması & Peynir dolgulu Kabak Çiçeği


Değişik Yöresel lezzetleri severmisimiz?
Ben yapmayi ve tatmayi cok severim sizin de cevabiniz evet se size nefis bir tarifim var

Kabak Cicegi Kizartmasi Icine #arapsaci ve #lor dolgusu yaptim uzerini yumurta ve misir unu ile buladim kizarttim ve en alta Keci Tuzlu Yogurdu tabaga koydum uzerine dizdim afiyetle yedim 

Güncel Anlık paylaşımları takip etmek için instagram @lezzetduragi



İlbaharda Ege’de kendini göstermeye başlayan narin kabak çiçeği Ekim’e kadar devam eder, bulduğunuz yerde ekildi ise vardır özelliği sabah vaktinde toplanması Körpe halde satılıyorsa düşünmeden alın. İncitmeden doldurun ve afiyetle tüketin 

Aslında ölçü vermesem daha iyi ama fikir olsun diye ölçü yazıcam , ben ölçülü yapmadım elimde 10-15 ad kadar kabak çiçeği vardı onları doldurdum gözkararı lor ve arapsaçını karıştrdım ve doldurdum


Lorlu Arapsaçı Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması



 




  • kabak çiçeği
  • 1/2 çay kaşığı100 gr. Lor peyniri
  • 10 dal kadar arapsaçı
  • tuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber

    Üzerine;

  • 1 adyumurta
  • 1/2 su bardağımısır unu

    Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağısıvıyağ 

    Servisi için:

  • 1/2 su bardağıTulu Keçi Yoğurdu 
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • Püf Noktası  : Kabak çiçeklerini akan suyun altında durulamayın , su dolu bir kase içinde  yavaşça yıkayın. Orta kısımlarındaki tohumlarını kopartın.(acı bir tat vermesin)

Yapılışı:










  • Kabak çiçeklerinin iç harcı için;Lor peynirini ve doğranmış arapsaçlarını karıştırın 
  • Kabak Çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarındaki tohumu dikkatli bir şekilde kopratın 
  • Tatlı  kaşığı ile lor koyup çiçekleri uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın. 
  • Yumurtayı bir kapta çırpın ,Mısır unun bir kaba koyun 
  • Küçük derin bir tavada yağı kızdırın. 
  • Kabak çiçeklerini önce yumurtaya sonra mısır ununa batırın kızgın yağda ters çevirerek kızartın.
  • Servis için bir kaba yoğurt koyup üzerine kabak çiçeklerini dizin bekletmeden servis edin. Afiyet Olsun.




Tazecik Kabak Cicekleri👉🏻 @erusttarim
Antakya Yoresel Tuzlu Yogurt👉🏻 @pales_sut_urunleri
Pembis Kalanşo Çiçeğim(kalanchoe )👉🏻 @queenflowerstr 

4 Aralık 2019 Çarşamba

Kış Çorbası Zencefilli & Zerdeçallı Mercimek Çorbası



Günaydın
Havalar iyi gidiyor derken soğuk bir anda geldi ama zamanıdır diyoruz ve anın tadını cıkartıyoruz koskocaman bir yılı  yine devirdik 2019’da ugurlamaya yavaştan başladık bile

Bu arada nefis tarifler denemeye dvem ediyorum 
Güne sıcacik bir çorba ile başlangic yapmayı severmisimiz?
Benim kuzucuklar bayilir hal boyle olunca tencere her daim tikirdar

Nefis Grip savar nefis bir tarifim var sizler için 
Mercimek Corbasi ama Zencefilli Zerdecalli Acili Zeytinyagli 


Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir parça zerdeçal (fındık büyüklüğünde)
  • Bir parça zencefil (fındık büyüklüğünde)
  • 3 yk zeytinyağ
  • 1 çk salça ib. 
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Su 2 lt kadar
Yapılışı:
  • Mercimeği güzelce yıkayın
  • Soğan, sarımsak,zencefil ve zerdeçalı soyup doğrayın
  • Zeytinyağ koyduğumuz tencereye sebzeleri atıp hafifce soteleyin , üzerine mercimekleri ekleyip karıştırın,baharatları ekleyin karıştırın ve suyu ekleyip orta harlı ateşte kaynamaya bırakın 
  • Mercimekler yumuşayınca ister kevgirden geçirin isterseniz bleder yardımı ile akışkan bir kıvam  haline getirin, eğer koyu bir kıvam olursa üzerine ılık su ekleyip kıvamı inceltin bir taşım daha kaynatın
  • Üzerine zeytinyağ gezdirip servis yapın 
  • Afiyet Olsun



1 Aralık 2019 Pazar

Geleneksel ''Yemek Bizim İçin Bir AŞK'' 3 Etkinliğinde Bloggerlar Buluştu


Veeeee Geleneksel hale getirdiğimiz "Yemek Bizim İçin Bir AŞK" kahvaltı etkinliğimizin bu yıl 3.sünü gerçekleştirmenin gururunu , sevincini ve yorgunluğunu yaşıyoruz.

30 Kasım, 30 Yemek Blogger , 24 Sponsor Firma Katılımlı Harika bir Etkinliğe imza attık.


2016 yılında 1.ci - detayalar için tıklayın :)

2017 yılında 2.ci - detayalar için tıklayın :)

2019 yılında 3.sünü düzenlendik vee nicelerini düzenlemek için yeni ufuklara yelken açtık

Geçen yıllardaki etkinlikler sonrası “Aman ne zormuş, bir daha mı, asla!” dememize rağmen bir de baktık ki Ben deniz @lezzetduragi ,Gülay @gulaymutfakta ve Neval @nevalcoskun ile birlikte 3.cüsünün hazırlıklarına koyulmuşuz bile


30.Kasım Cumartesi günü gerçekleşen  yeni etkinliğimizde yine Keyifli, bol sohbetli, bol yemeli-içmeli,hediyeli bir etkinliği geride bıraktık.



Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden tüm blogger dostlarımıza ,
Bize güvenip bizimle yola çıkan bizleri destekleyen sponsor firmalarımıza tekrar tekrar yürekten teşekkürler..


#yemekbizimicinbirask etkinliğimizde bizleri destekleyen  Tüm Sponsorlarımız;

Mekan ve Kahvaltı Sponsorumuz ; Neli Pide Nefis Kahvaltısı ve Yöresel Lezzetli Pideleri ve ikramları ile bize Kahvaltı Mekan Sponsoru oldu bizleri çok güzel ağırladı





444 Dergi com , Tüm bloggerlarımız için Dergi seti hazırlamışlar , ayrıca AboneSepeti.com ' dan 6 bloggeramıza çekiliş ile 1 ad M3 My Drive Saat , 1 ad Kullaklık Seti , 3 ad Telefon Tutacağı , 1 ad Power Bank hediye ettiler



Çotanak ' tan İçi Bir Dolu Fıstık, Süt ve Balla Oluşturulan Eşsiz Lezzet Çotanak Ballı Fındık ve Fıstık Ezmesi ile kahvaltılarımıza renk katacak.









Dionesse Naturel ' den en doğalından Meyve Özleri içeren çay ve Mis kokulu Doğal Orkide Sabunu ile renk kattı


Erüst Tarım'dan mini mini sebzeler , çıtır çıtır tazecik yeşillikler ve birçok harika ürünle masamızı şenlendirdi

  
 Farmasi Doğal Hayat'tan  Tahıllı Kahve , Energ Bar, Dişmacunu ve Anahtarlık


Fruko Türkiye' den Lime Limonlu Gazoz


Lipton Ice Tea ' den Soğuk Çay


İkbal Keyfinden nefis çifte kavrulmuş Antep fıstıklı Lokum Paketi ile kahve saatlerimizin en lezzetli eşlikçisi oldu.


Kükrer Fermantasyon  'dan Filtresiz Elma Sirkesi, Alıç Sirkesi ve İncir Sirkesi ile masamızı şenlendirdi , ayrıca Güne Sağlıklı Başla sloganı ile piyasaya   yeni çıkardıkları Meyfit Sirkeli Ballı içeçeğini hediye ettiler


Lava Mutfak tüm bloggerlarımıza Mutfakta vazgeçilmezimiz olan Döküm Tava hediye etti


Makarnavedahafazlasılütfen Gıda Mühendisi bir anneden Sağlıklı & Organik gıdaları bol bilgiyle üretilen nefis lezzetler Sebzeli Makarna ve Sebzeli Arpa Şehriye paketi

Mom and Pop bereketli toprakların mahsulleriyle, geleneksel yöntemler kullanılarak Kastamonu’nun marifetli kadınlarıyla beraber ürettikleri sağlıklı atıştırmalık ürünleri 


Pales Süt Ürünleri Çiftlik sütünden yöresel el yapımı katkısız ve doğal Sürk Peyniri ve Keçi Sütünden Tuzlu yoğurt hediyesi ile damaklarımızda nefis bir tat bıraktı

Sevgili Sedefnaz Yaşar Plaza İnsanı Mutfakta kitabını 5 bloggerımız için imzaladı.


Pınar Hep Yanımda bloggerlarımız için evde kolayca hazırlayabilecekli San Sebastiyan Chesscake yapıp setini hediye etti.



Polonez 'in Leziz ürünleri bloggerlarımızın kahvaltılarına tat kattı bloggerlarımız harika bir paket hazılamışlar



QueenFlowers Şık, doğal ve kalıcı Kalançolarından bloggerlarımıza hediye etti



Seyidoğlu ' nun lezzetleri tartışılmaz nefis Tahin Pekmez ,Glikoz ve Fruktoz şekeri içermeyen vazgeçilmez Sade ve Cevizli Yaz Helvası ve nefis vişne reçelinden oluşan paketimiz bloggerlarımıza hediye edildi



Sezers Oliva'nın Mini tadımlık Zeytinyağı da damaklarda tat bıraktı



Söke Lezzetleri her daim mutfaklardan eksik olmayan herşeyde kullanılan Sade Un hediye ettiler



Bir Trileçenin kaç çeşidi olabilir diye düşünmeye kalmadan Torta House saymaya başlıyor Balkabaklı, Ahududulu, Karamelli, Beyaz Çikolatalı,Oreolu her çeşidinden misafirlerimize ikram edildi



WefoodTr ' nin süper gıdalarından Chia Unu ve Chia Paketlerinden hediye ettiler



Ve bu güzel günün anısına fotograflarımızı çeken Özge hanıma da çok teşekkür ederiz
@photographyozgeaktas














Katılan tüm bloggerlarımıza bize maddi manevi destek olan tüm Sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz
Yeni etkinliklerde tekrar görüşmek üzere takipte kalın

Sevgiler

Etiketler